U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Een titel die eigenlijk moet zijn:  Beleefde het mee, met jeugd C.

Bovenste rij v.l.n.r.:   Ruben, Jaco en Dennis.

Middelste rij v.l.n.r.:   Laura, Tirzah, Lucas, Sanne en Sebastiaan.

Onderste rij v.l.n.r.:    Jonas, Juulke en Henk.

We zijn in 2021 begonnen met trainen onder leiding van Henk. Niet met de 10 spelers waar we nu uit bestaan, maar met 6. Hiervan zijn er een aantal met volleybal gestopt in 2022 maar het werd gelukkig opgevuld met de spelers die we nu hebben.

Door corona werd er geen competitie gespeeld in 2021/2022 en in 2022/2023 hebben we besloten om alleen de tweede helft van het seizoen te spelen, dit om de spelers tot één groep te maken.

Het groepsgevoel is gelukkig tot stand gekomen en we gingen vol goede moed de competitie in.

De eerste wedstrijd was op zaterdag 21 januari 2023. Een thuis wedstrijd. De wedstrijd ging helaas niet door doordat de tegenstander (Intermezzo) niet genoeg spelers kon opstellen. Alles was geregeld, we waren er klaar voor maar helaas. Gelukkig waren er ouders die het jammer vonden en die stelde voor om dan een wedstrijd tegen ouders/recreanten te spelen.

Na wat regelwerk hebben we een mooi potje tegen een fanatieke tegenstander gespeeld. Helaas hebben we deze wedstrijd verloren 22-25, 25-16, 15-25 en 19-25.

De tweede wedstrijd, onze echte eerste wedstrijd weer een thuis wedstrijd tegen VIA uit Arkel. De eerste twee sets een ruime overwinning 25-14 en 25-16. De derde set zakte we wat in maar gelukkig wonnen we ook deze set met 25-22. De vierde set werd 25-14. De eerste 5 punten zijn binnen.

Zaterdag 11-02-2023 vertrokken we naar Rozenburg (ZH) waar onze tegenstander Vovero ons op stond te wachten. Een tegenstander van formaat. Het ging niet makkelijk. De eerste set werd 18-25 in ons voordeel. De tweede set werd een lastige. Op setpoint staan met twee punten voor en dan komt de tegenstander toch langszij. Benauwde momenten voor de coach maar gelukkig ging het toch de goede zijde op en werd het 25-27. Over de derde set gaan we het helemaal niet hebben, een afgang (25-8). Henk was niet te genieten en dat liet die af en toe ook wel merken. Dit moest in de vierde set beter. De vierde werd ook spannend maar met winst afgesloten (22-25)

Wedstrijd 3, AVVA (Ameide) – Haaften Kwiek

Op zich een makkelijke wedstrijd, het werd 0-4 Setstanden 10-25, 15-25. 19-25 en 18-25

Zaterdag 25-02-2023 weken we uit naar Arkel (VIA) waar we thuis al tegen gespeeld hadden. Het was bijna een kopie van de thuis wedstrijd alleen ging de derde set deze keer veel makkelijker.

11-25, 17-25, 9-25 en 17-25.

Na een weekendje rust een thuis wedstrijd tegen Smash ’66 uit Alblasserdam. Een wedstrijd waarbij een speler sprongservices deed alles van de grond haalde en een goede aanval had. Deed Henk denken aan Nimir Abdel Aziz. De aanvoerder van het Nederlandse Team die ooit in Haaften is begonnen. Na de wedstrijd wilde Henk deze speler wel in zijn team maar hij bedankte er helaas voor. De wedstrijd eindigde in 4-0 overwinning 25-15, 25-12, 25 -16 en 25-15.

De helft van de competitie zit erop we staan tweede in de ranglijst. Helaas kunnen we geen kampioen worden doordat we buiten mededinging spelen. Dit houdt in doordat er een speler te oud is van ons team je geen kampioen kan worden. Dit deert ons niet wat het is een super vaste kracht in ons team. We gaan op voor de eerste plaats.

De tweede helft van het seizoen begint met een thuiswedstrijd tegen het nummer 1 Vovero uit Rozenburg. Een spannende wedstrijd en het publiek kreeg waar voor hun geld. De eerste set een domper 22-25, dat zag niemand aankomen.

De eerste set is nl altijd voor ons, we kennen de zaal de afstanden maar toch een foutje. Henk maakt de opmerking om scherp te blijven en er niet te makkelijk over te denken. De tweede set te makkelijk 25-11. Hoe kan dat nou, waren wij ineens zo sterk of waren zij zo zwak. Tuurlijk de derde set wordt dan ook een makkie maar helaas daar verkeken wij ons weer op, wat wij in de tweede set deden, deden zij in de derde 15-25

De vierde daar draaide het om, we moesten winnen om er nog een 5de set uit te slepen om alsnog de winst binnen te halen. Weer een zwakke tegenstander ook even een dipje. 25-13.

Een 5de set, nog nooit gespeeld, hoe zouden we daar op reageren. Het werd een spannende set. Henk kreeg het heen en weer en het spel ging ook over en weer. Uiteindelijk werd het beslist in ons voordeel 15-13. Een knappe overwinning maar niet goed voor de coach/trainer Henk die spanning. 25-03-2023 een thuis wedstrijd tegen Intermezzo (Middelharnis). Dit zou onze eerste wedstrijd van het seizoen worden.

Helaas 1 setje verloren 25-19, 25-17, 22-25 en 25-17. Gelukkig liggen we nog op koers voor de eerste plaats. Nog één thuis wedstrijd en dat is tegen AVVA uit Ameide.

Makkelijke wedstrijd 25-7, 25-15, 25-5 en 25-7.

Op naar de Zuid-Hollandse eilanden waar Intermezzo op ons wacht. Ze komen uit Middelharnis, spelen in Sommelsdijk althans daar zouden we eerst moeten spelen maar vroeg in de competitie werd het verplaatst naar Oude Tonge. Na een lange maar mooie rit na winst weer diezelfde weg weer terug. Het was rustiger in de auto dan met de heen weg er naar toe. De wedstrijd werd met winst bekroond 19-25, 24-26, 17-25 en 15-25.

De laatste wedstrijd we hoeven maar twee punten te halen om Vovero, die al kampioen is, te verstoten van de eerste plaats.

De wedstrijd op een vrijdagavond, 18:00 weg hopend dat er geen file staat richting Alblasserdam. Gelukkig niet we waren er op tijd. Er was spanning, je voelde het. Mooie zaal, plafond een beetje laag maar die twee punten moesten we en zouden we binnen halen. De Nimir van de vorige keer was toch niet de Nimir die Henk de thuiswedstrijd had gezien. De ballen bleven in zijn handen plakken maar goed er gebeurde bij ons ook wel eens wat, wat eigenlijk niet kon.

De eerste set werd met 19-25 gewonnen. De spanning stijgt. Henk verandert het hele team op de set-uppers na. Wat doet die nu, het ging toch goed. Henk dacht na en vertelde de spelers dat er in de tweede set er te makkelijk over nagedacht werd misschien en dat de spelers naast de lijn nog gebrand waren om te winnen, vandaar de wissel. Gelukkig was er begrip voor en de tweede set werd binnen gehaald met 22-25. De nummer 1 positie is binnen maar we wilden meer, de wedstrijd ook winnen en dat deden we met 0-4, set 3  23-25 en set 4  14-25

Trots op het team, we hebben het gedaan!!!

De huldiging vond plaats op donderdagavond 20 april, waarna de ouders nog een potje wilden volleyballen tegen het nummer1 Jeugd C team van Haaften Kwiek.

==============================================================================================================